TVOJA VPRAŠANJA

Tukaj so zbrana vprašanja, ki sem jih dobila, odkar se ukvarjam s hipnoterapijo. Verjamem, da vas bodo odgovori pomirili, da se lažje odločite za obisk.

KLIENT: ALI IMATE VI NEKO POSEBNO MOČ? SPOSOBNOST, ČAROVNIJO?

Jaz: Na začetku svoje poti sem slišala celo, da sem nadčlovek. Nisem. In žal nimam nobene od supermoči. Če bi imela čarobno palico, bi imela kuhinjo pospravljeno tudi, ko nimam časa. V svoje življenje rada privabljam dobro energijo, prave ljudi in priložnosti, s tem pa se je krepila tudi moč, da celotno zgodbo zapeljem v najboljšo možno smer. Kako to? Ker sama tako želim. Ker sem to izbrala. In verjeli ali ne, ravno takšno moč imate tudi vi. Bistvo tega sva skupaj s Tino Švajger Sivec, žensko mnogih talentov, ujeli v podobo na moji vizitki. Pa poglejmo.

Po moji ideji je narisala bistvo hipnoterapije, kot ga vidim sama. Če imaš željo po spremembi, če imaš cilj, ne znaš pa do njega, ti pokažem NAČIN, kako ga dosežeš. Če se malo pošalim, sem ta kanglica oziroma zalivalka v tvojih rokah. In od tebe je odvisno, kdaj, koliko in kakšne rože bodo zacvetele na tvojem vrtu.

KLIENT: KAKO VEM, ALI IMAM V SEBI MOČ IN KAKO JO PREPOZNAM?

Jaz: Ljudje imamo v sebi ogromna prostranstva neizkoriščenih potencialov, zakopanih talentov in potlačenih stanj. Vsakdo lahko postane najboljša različica samega sebe, če si to želi. Moč je tisti glas ali žar ali nekaj v tebi, kar te opozarja, da je lahko drugače. Bolje.

KLIENT: ČUTIM, DA JE V MOJEM ŽIVLJENJU NEKAJ NAROBE, PA NE VEM KAJ. NE ZNAM DEFINIRATI TEŽAVE.

Jaz: Ta stavek slišim pogosto. Brez skrbi. Med samo terapijo se stvari postavijo na svoje mesto, vse vam postane jasno.

KLIENT: KOLIKO TERAPIJ PA POTREBUJEM?

Jaz: To vprašanje je podobno zgodbi s solato. Kolikokrat operemo solato, preden jo postrežemo v skledi? Kaj mislite vi? Bo enkrat dovolj? Večina jih pravi trikrat. Jaz pa mislim, da moramo solato prati toliko časa, dokler ni čista. Enako je s številom obiskov pri meni. Običajno predlagam DVE terapiji. Če pred prvo ne veste, kaj pričakovati, v drugi še lažje zrsnete v globoko sproščeno stanje.

KLIENT: ALI LAHKO PREVZAMETE OBLAST NAD MANO?

Jaz: Ne. Ne želim in ne morem. Podajam vam samo sugestije, ki so primerne za rešitev vaše težave, takšne, ki jih vaša podzavest sprejme. Vaša podzavest bi namreč zavrnila vse, kar je v nasprotju z vašimi moralnimi, verskimi načeli, skratka kakršnimikoli prepričanji. Poleg tega gre za terapijo.

KLIENT: ALI VAM LAHKO IZDAM SVOJE NAJGLOBLJE SKRIVNOSTI?

Jaz: Zaželjeno je, da ste v stanju globoke sproščenosti iskreni z mano, ker vam le-tako lahko pomagam. Teoretično je možno, da se v tem stanju tudi zlažete, vendar mislim, da tako le zavirate sebe. Če česa ne zmorete ali ne želite deliti z mano, razumem, vendar po navadi to pomeni, da še niste popolnoma pripravljeni na spremembo.

KLIENT: KAJ ČE SE NE ZBUDIM IZ HIPNOTIČNEGA STANJA?

Jaz: V tem stanju ne spite, ampak ste samo zelo globoko sproščeni. Zavedate se dva- do trikrat bolj kot sedajle, ko raziskujete po moji spletni strani. Vaša čutila delujejo bolj intenzivno – če vam dam sugestijo, da diši po potici, dejansko zavohate potico. Ker ne spite, se ne zbudite, ampak dvignete iz globokega stanja.

KLIENT: ALI ZDAJ LAHKO NEHAM JEMATI ZDRAVILA?

Jaz: Nikakor ne. Pred terapijo podpišete obrazec, da upoštevate nasvete osebnega zdravnika, da ste prišli prostovoljno in da je rezultat terapije odvisen od vaše želje po spremembi. Če jemljete določena zdravila, zdravstveno stanje pa se vam zaradi hipnoterapije izboljša, naj zdravnik presodi, kako naprej.