ODBITE ZGODBE

USPEH V ŠOLI – FANT POPRAVIL OSEM PREDMETOV V DVEH MESECIH

Bilo je že proti koncu aprila. Pri sinu so ocene drastično padle. Negativen pri šestih predmetih. Pa še 2 predmeta iz prve konference ni popravil. Začel se je lagati, špricati šolo. Bilo je za znoret. Ko si kot starš nemočen in ne veš, kaj bi še naredil. Kričanje, kaznovanje, prepovedi – nič ni  pomagalo. Stanje se je samo še slabšalo. Potem se začne depresija in slaba klima v celotni družini.

Prišlo je tako daleč, da sem hotela dvigniti roke nad vsem, pa naj mulc počne, kar hoče. Vendar enostavno ni šlo. Moj je, rada ga imam, nekako ga moram spraviti na pravo pot.

Potem sem nekega večera videla na FB objavo za Tovarno lepe prihodnosti. Malo sem pobrskala in na misel mi je prišlo, kaj pa če bi poskusila, saj sama enostavno ne zmorem več. Kontaktirala sem Andrejo, ji razložila stvari in že sva bili dogovorjeni za 1. termin. Sinu sem razložila, kam in zakaj ga bom peljala, in bila presenečena, da se ni upiral.

Prva terapija je bila zaradi laži. In če ne bi sama tega doživela, bi rekla, da se te stvari ne da rešiti. Otrok je nehal lagati in izvedela sem stvari, ki so me prizadele, pa vendar sem ponosna nanj, da se mi je odprl in zaupal. Najbolj me je pa razveselilo to, da je postal čisto drug otrok, ko je nehal lagati. Bil je vesel, da je šel na terapijo, ter mi v solzah dejal, da je srečen, ker ima take starše, da jim ni vseeno zanj. Da mu pomagajo.

Nato se je z Andrejo dobil še zaradi šole. Bilo je že maja in kar močno mu je tekla voda v grlo zaradi ocen. Na terapiji je dobil navodila, kako sam sebe prepriča, da se mora učiti, ter kako sam sebe pohvali. Navodil se je držal ter jih vsak dan prebiral. Začel je delati domače naloge, v šoli je bil bolj zbran pri pouku, lažje se je učil, predvsem pa je pridobil na samozavesti. Popravil je 2 predmeta iz 1. konference ter 5 predmetov iz 2. En predmet je ostal zaključen negativno. Konec junija je imel popravni izpit in ga brez težav naredil.

Po terapiji ni postal pameten, vendar je tam pridobil na samozavesti in dobil vse potrebno, da drugače razmišlja. Hvala Andreji, saj naju je rešila velikega bremena in nama olajšala življenje. Starši priznajte si, da ne zmorete več sami, ter poiščite pomoč. Tovarna lepe prihodnosti je pravi naslov.

mamica Anamarija, 39 let